Kako se potpisujete pod kaznom za krivokletstvo?
Kako se potpisujete pod kaznom za krivokletstvo?

Video: Kako se potpisujete pod kaznom za krivokletstvo?

Video: Kako se potpisujete pod kaznom za krivokletstvo?
Video: نقد أدلة تحريم الموسيقى | د. عدنان ابراهيم 2024, April
Anonim

Definicija iz Noloovog čistog engleskog pravnog rječnika

A potpisan izjavu, koju je potpisnik zakleo da je istinita, koja će potpisnika učiniti krivim za zločin krivokletstvo ako se pokaže da je izjava materijalno lažna -- to jest, laž je relevantna i značajna za slučaj.

Znate i šta znači potpisano pod prijetnjom kazne za krivokletstvo?

Deklaracija Pod kaznom za krivokletstvo je potpisan izjavu, koju je potpisnik zakleo da je istinita, koja će potpisnika učiniti krivim za zločin krivokletstvo . Ako se pokaže da je izjava materijalno lažna, laž je relevantna i značajna za slučaj.

Isto tako, koja je kazna za krivokletstvo? Osoba osuđena za krivokletstvo prema saveznom zakonu može se suočiti sa kaznom zatvora do pet godina i novčane kazne . The kazna za krivokletstvo prema državnom zakonu razlikuje se od države do države, ali krivokletstvo je krivično djelo i nosi mogući zatvor rečenica od najmanje jedne godine, plus novčane kazne i uslovna osuda.

S obzirom na ovo, kako se zaklinjete pod kaznom za krivokletstvo?

Ako je izvršeno bez Sjedinjenih Država: „Izjavljujem (ili potvrđujem, potvrđujem ili navodim) pod kaznom za krivokletstvo pod zakonima Sjedinjenih Američkih Država da je gore navedeno tačno i tačno. Izvršeno (datum). (Potpis)”.

Šta se dešava ako lažete pod zakletvom?

Laganje pod zakletvom , ili, krivokletstvo, je savezni zločin. Iako građanski sud ima ograničena ovlašćenja da kazni vašeg supružnika za krivokletstvo, sudija može proslediti slučaj tužiocu na krivično delo. Kazna za činjenje krivokletstva može rezultirati uslovnom kaznom, novčanom kaznom ili zatvorskom kaznom do 5 godina.

Preporučuje se: