Mogu li izbaciti svoju ženu ako sam vlasnik kuće?
Mogu li izbaciti svoju ženu ako sam vlasnik kuće?

Video: Mogu li izbaciti svoju ženu ako sam vlasnik kuće?

Video: Mogu li izbaciti svoju ženu ako sam vlasnik kuće?
Video: Kako vratiti bivšeg partnera 2024, Maj
Anonim

Ne! Pravno, to je i njen dom, čak ako to je samo njegovo ime na hipoteci, dokumentu ili zakupu. Nije bitno da li iznajmljujete ili vlastiti , vaša supružnik može ne samo udarac ti van bračnog prebivališta. Naravno, to ne znači da ponekad, iz bilo kog razloga, nije bolje jednostavno otići i otići.

Osim ovoga, mogu li na svoje ime izbaciti ženu iz kuće?

Ne, ne može udarac ti van bračnog doma. Imate interes za imovine , najvjerovatnije, čak i ako je samo u njegovom ime . Trebalo bi da se posavetujete sa advokatom.

Drugo, kako mogu legalno izbaciti svoju ženu? Ne možeš udarac vaša žena van kuće. Da je "uhvatim van ", potrebno je da podnesete tužbu za razvod, zatražite posjed kuće i nadate se da će ona biti odobrena na privremenoj i trajnoj osnovi

Štaviše, da li je nezakonito zaključati svog supružnika iz kuće?

Kao opšte pravilo, odgovor je "ne": osim ako nemate sudski nalog koji isključuje vaš supružnik od kuće, iako možete promijeniti brave u bračnom domu, ne možete spriječiti vaša ex- od povratka u dom, čak i ako to znači provalu u dom, ili čak promjenu brave ponovo da lock ti van.

Mogu li izbaciti svoju ženu ako nije u najmu?

Ne možete jednostavno prisiliti svoje žena van vašeg bračnog doma. Čak ako njeno ime je bilo nije na zakupu , ona ima pravo da tamo boravi. Morali biste je legalno deložirati, a svoju ne možete deložirati Supruga.

Preporučuje se: