Zašto Lord Capulet želi da se Julija uda za Parisa?
Zašto Lord Capulet želi da se Julija uda za Parisa?
Anonim

Pariz je aristokratija, rođak princa Eskala. The brak bi pojačao Capulet's društveni položaj. Lady Capulet takođe vidi Pariz kao poželjan muž za Juliet jer je mlad, iako znatno stariji od Juliet i očigledno zgodan.

Osim toga, zašto Lord Capulet ne želi da se Julija uda za Parisa?

1.2: Kada Pariz traži Juliet's predati brak , Lord Capulet kaže mu to Juliet premlad je da bi dobio oženjen . u retrospektivi, LordCapulet izgleda da to misli vjenčanje kada je bila mlada bila je loša ideja.) On takođe kaže da hoće ne pristajem na letanybody oženiti Juliet osim ako njegova ćerka ne pristane na meč.

Osim gore navedenog, zašto Paris želi da oženi Juliet tako brzo? U IV činu, scena I, Pariz objašnjava FriarLaurenceu svoju žurbi oženiti Juliet . Kaže da je to zato što ona tuguje također mnogo zbog smrti njenog rođaka Tybalta. U ActIV, scena I, Pariz objašnjava fra Laurenceu svoju žurbu oženiti Juliet . Kaže da je to zato što ona tuguje također mnogo zbog smrti njenog rođaka Tybalta.

Na ovaj način, da li lord Capulet želi da se Julija uda za Parisa?

Juliet Capulet sada je predstavljen bogatom mladiću, Pariz , koju joj roditelji žele udati se . Ona radi ne ljubav Pariz . Romeo je Montague u kojeg se zaljubljuje Juliet i oženi se njom.

Kako medicinska sestra izda Juliet?

To je smeh. The sestra i Juliet može imati ljubavnu, zadirkujuću vrstu odnosa na početku predstave, ali kada Juliet treba joj najviše - nakon što su joj roditelji naredili da se uda za Paris - the Sestra izdaje ona. Romeo je mrtav sestra govori Juliet , i bolje joj je da ga zaboravi i uda se za Parisa.

Preporučuje se: