Da li je normalno svađati se svaki dan?
Da li je normalno svađati se svaki dan?
Anonim

Koliko god normalno dolazi sve različite pakete za odnose, imajte na umu da biste trebali biti sretniji dana nego tužni unutra vaša odnos. Da to je normalno ” to rasprava , ali nije normalno svađati se svaki dan a nije“ normalno ” da provedete više vremena osećajući se nesrećnim nego što se osećate srećnim?

Slično tome, koliko često se prosečan par svađa?

Prema nedavnom istraživanju koje je sproveo Esure, parovi se svađaju nevjerovatnih 2.455 puta godišnje! Tako je, parovi svađaju se i do sedam puta dnevno, a njihov seksualni život dovodi do 87 argumentima godišnje.

Pored gore navedenog, kako da prestanem da se svađam? Kako održati mir

  1. Idi u krevet ljut. Nekoliko terapeuta i parova kaže da zaboravite onu izreku o tome da uvijek riješite ljutnju prije nego što se predate - i pustite nekoga da spava na kauču.
  2. Odmori se.
  3. Prihvatite svoj dio borbe.
  4. Pronađite humor.
  5. Začepi i dodirni.
  6. Zabranite "ali".
  7. Zapamtite šta je važno.

Nakon toga, postavlja se pitanje da li je svađa zdrava u vezi?

Kao što možda znate od svog romantičara odnos , prošlost ili sadašnjost, argumentima dolaze u svim oblicima i veličinama.” Arguing je zdravo jer svoje frustracije i potrebe prenosite partneru. Arguing ne mora biti zlonamjeran ili okrutan - možete imati sukob pun ljubavi i suosjećanja.

Da li parovi koji se svađaju ostaju zajedno?

Više studija sprovedenih u SAD je to pokazalo Parovi koji se svađaju Veća je vjerovatnoća da će Ostati zajedno Psiholozi smatraju da to može biti slučaj iz više razloga, od kojih je najčešći činjenica da svađa dozvoljava parovi fokusirati se na probleme koje treba riješiti prije nego što postanu preveliki.

Preporučuje se: