Koja je stopa prolaznosti za korak 3?
Koja je stopa prolaznosti za korak 3?

Video: Koja je stopa prolaznosti za korak 3?

Video: Koja je stopa prolaznosti za korak 3?
Video: LUKAŠENKO POSLAO PRETEĆU PORUKU MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI! "Izbacite te LUDOSTI iz glava!" 2024, April
Anonim

Prvi put USMLE prolazne stope za D. O. i studenata doktorskih studija u 2015. godini bilo je 91 posto, odnosno 98 posto. Prolazne stope za učenike iz škola izvan Sjedinjenih Država i Kanade bilo je 89 posto.

Onda, koji je prolazni rezultat za korak 3?

Preporučeno Korak 3 minimum prolazni rezultat promijenit će se sa 196 na 198.

Isto tako, da li trebate položiti CCS da biste prošli korak 3? Postoji a Proći / Fail cut off za USMLE Korak 3 ispit ukupno. Taj broj je 196 – Ovo uključuje dio testa sa višestrukim izborom. Međutim, ne postoji “ Proći / Fail” odrezan za svaki pojedinačni slučaj. Ima ih 13 CCS slučajevima koji ti morat će završiti na dan testiranja.

Slično, postavlja se pitanje koliko je teško proći Usmle korak 3?

The USMLE Korak 3 obično se utvrdi da je ispit lakši od prva dva para, međutim, nećete pass samo na osnovu pukog znanja, moraćete da usavršite svoje vreme, veštine i znanje kroz pitanja iz prakse.

Da li je rezultat Usmle Step 3 važan?

Dozvolite mi da prvo kažem da osim ako niste u specijalnosti za koju ćete se prijaviti za stipendiju, vaša stvarna rezultat na ispitu vjerovatno radi ne stvar mnogo, ako uopšte. Sve dok položite trebalo bi da budete dobro, jer nema potrebe da koristite ispit rezultat kao metriku vašeg kvaliteta u budućoj aplikaciji.

Preporučuje se: