Šta Magdalena znači na hebrejskom?
Šta Magdalena znači na hebrejskom?

Video: Šta Magdalena znači na hebrejskom?

Video: Šta Magdalena znači na hebrejskom?
Video: Река Иордан | К празднику Крещения | Святая Земля 2024, Maj
Anonim

Iz naslova značenje "od Magdale". Mary Magdalena , lik u Novom zavjetu, nazvan je tako jer je bila iz Magdale - sela na Galilejskom jezeru čije je ime značilo "kula" u hebrejski . Bila je popularna svetica u srednjem vijeku, a ime je tada postalo uobičajeno.

Na ovaj način, šta Magdalena znači na hebrejskom?

Iz naslova značenje "od Magdale". Mary Magdalena , lik u Novom zavjetu, nazvan je tako jer je bila iz Magdale - sela na Galilejskom jezeru čije je ime značilo "kula" u hebrejski.

Drugo, odakle dolazi ime Magdalena? Porijeklo. hebrejski: Žena iz Magdale; Biblijska Marija Magdalena došao iz Magdale, sela na Galilejskom moru čije ime značilo "kula" na hebrejskom. Nju je Isus izliječio i ostala s njim za vrijeme njegove službe i raspeća, te je bila svjedok njegovog uskrsnuća.

Znate i šta znači ime Magdalena?

The ime Magdalena je španjolska beba Imena baby ime . Na španskom Baby Imena the značenje imena Magdalena je: gorko. Žena iz Magdale. Biblijska Marija Magdalena došao iz oblasti Magdale blizu Galilejskog mora.

Šta u Bibliji znači ime Madeline?

Izvedeno od francuske Madeleine koja je preuzeta od Magdale, a biblijski mjesto ime za selo koje se nalazi na Galilejskom moru i dom Marije Magdalena , Isusov sljedbenik. Takođe i književno ime za junakinju u seriji knjiga za djecu autora Ludwiga Bemelmansa.

Preporučuje se: