Šta znači ako je vaše ime na spisu?
Šta znači ako je vaše ime na spisu?

Video: Šta znači ako je vaše ime na spisu?

Video: Šta znači ako je vaše ime na spisu?
Video: Джо Диспенза. Творчество в квантовом поле, мысли и практика. Joe Dispenza. Draw your future 2024, Maj
Anonim

Osoba čije ime je na aktu ima pravo na imovinu. Nije bitno da li je imovina prenesena kupovinom, nasljeđivanjem ili poklonom. To je djelo koji prenosi titulu. Na djelo , naći ćete pravni opis nekretnine, uključujući vlasništvo ili granične linije.

Štaviše, da li možete biti deložirani ako je vaše ime na spisu?

Čak ako tvoj supružnika ime nije pod hipotekom, ako pojavljuje se na djelo to vaša kući, ima a poseban vlasnički interes i možeš 't iseliti njega.

Isto tako, da li je moje ime na kucnom listu? Imena na imovini Djela Ako ste suzajmoprimac na hipotekarnom kreditu, zajmodavac će obično, ali ne uvijek, zahtijevati da ime je uključen na djelo . Ako jednostavno potpisujete hipotekarni kredit, obično nećete biti navedeni na djelo.

Shodno tome, šta se dešava ako je vaše ime na hipoteci, ali ne i na spisu?

Ako vaše ime je na djelo prije vaša supružnik je potpisao hipoteka , tada banka obično može izvršiti samo ovrhu vaša udio supružnika of kuća. općenito, tvoje ime je na djelo do kuće, onda ste vlasnik an interesovanje za to. Banka ne može oduzeti od vas ne transfer vaša kamata za banku.

Kako staviti svoje ime na tapiju?

Dodavanje nekoga u vaša kuća djelo zahtijeva the podnošenje of pravni oblik poznat kao tužba za odustajanje djelo . Kada se izvrši i ovjeri, the quitclaim djelo pravno nadjačava the struja djelo to vaša Dom. Podnošenjem the quitclaim djelo , možete dodati nekoga u the naslov od tebe dom, zapravo prenos udjela of vlasništvo.

Preporučuje se: