Šta je najbolje za tebe misliti?
Šta je najbolje za tebe misliti?

Video: Šta je najbolje za tebe misliti?

Video: Šta je najbolje za tebe misliti?
Video: 20 znakova da je neko tajno zaljubljen u tebe 2024, April
Anonim

Od Longmana Rječnik of Contemporary Englishif ti znam šta je dobro za tebe ako ti znam šta je dobro za tebe koristi se na prijeteći način da nekome kaže da uradi nešto ili će mu se dogoditi nešto loše. Uradi kako kaže, ako ti znam šta je dobro za tebe !

Jednostavno, da li je nepristojno reći dobro za vas?

Američka engleska fraza Dobro za tebe ! je neformalan način da se reci čestitam. Koristeći Dobro za tebe ! sarkastično bi bilo veoma, veoma nepristojan naravno. Vi znao bi da je to sarkazam iz neprijatnog zvuka glasa te osobe.

Drugo, je li dobar za vas kompliment? Da li ti divite se kuharskim vještinama vašeg partnera ili hvalite kolegu na dobro obavljenom poslu, komplimenti može biti važnije od ti razmisli. Zapravo, istraživanja pokazuju primanje a kompliment može poboljšati performanse, društvenu interakciju, pozitivnost u odnosima i povećati opću sreću.

Znajte i šta znači kada ljudi kažu dobro za vas?

" Dobro za tebe !" Ovo se može koristiti ozbiljno, kao što je Bruno rekao. Može i jedno i drugo znači "Čestitam!" i "To je super!", ili kao riječ hvale. Fraza se također može koristiti sarkastično, posebno ako je izgovorena pretjerano entuzijastičnim tonom.

Šta znači ja sam previše dobar za tebe?

Šta radi to znači ako neko kaže da jeste predobro za tebe ? Ovo je uvreda. To znači to osoba osjeća vaš stil života radi ne ispunjavaju svoje: imaju više novca i 'stvari' što jesu bolje obrazovana i pametnija.

Preporučuje se: