Sadržaj:

Šta mislite pod opozivom?
Šta mislite pod opozivom?

Video: Šta mislite pod opozivom?

Video: Šta mislite pod opozivom?
Video: Mislite li da ste dobra osoba? 2024, Maj
Anonim

Opoziv odnosi se na ukidanje ili poništavanje nečega od strane nekog autoriteta. Kada opoziv dogodi, privilegija, titula ili status se oduzme od nekoga. Ako advokat prekrši zakon, to može dovesti do opoziv njegove dozvole za bavljenje advokaturom.

S obzirom na ovo, kako se koristi opoziv u rečenici?

Opoziv Primjeri rečenica

  1. Sa njegovog asketskog stanovišta, opoziv edikta mogao je samo povlađivati pijanstvu i nemoralu.
  2. Njegovo zagovaranje principa protiv ropstva, na koje su metodističke vlasti tada mršteno, izazvalo je protivljenje i na kraju rezultiralo suđenjem za herezu i oduzimanjem dozvole.

Slično, da li je opoziv i opoziv ista stvar? Kao imenice razlika između opoziv i opozvati je li to opoziv je čin ili instanca opoziva dok opozvati je čin opoziva u igri karata.

Imajući ovo u vidu, šta je ponuda za opoziv?

Opoziv ponude je povlačenje an ponuda od strane ponudioca tako da se više ne može prihvatiti. Opoziv stupa na snagu čim bude poznato ponuđenom. Ponuđač može opozvati an ponuda prije nego što je prihvaćen, ali opoziv mora biti saopšteno ponuđenom.

Šta se podrazumijeva pod opozvanom porukom?

A opozvati opcija se pojavljuje pored a poruka sa jednim kvačicom, WhatApp-ov indikator da je poslat na server, ali da nije dostavljen ili pregledan od primaoca.

Preporučuje se: