Polaže li C na UCSC?
Polaže li C na UCSC?

Video: Polaže li C na UCSC?

Video: Polaže li C na UCSC?
Video: EMBL-ABR Training: 20181108 UCSC Genome Browser: a Full-Featured Genomic Data System 2024, April
Anonim

Ako se upišete na kurs koji će se ocjenjivati po principu prošao/ne prošao, vaša konačna ocjena će biti ili P (prošao) ili NP (bez prošao). Pod ovom opcijom ocjenjivanja, dobit ćete konačnu ocjenu P za rad koji je jasan prolazeći , tj. koji bi zaslužio slovnu ocjenu C ili bolje.

Takođe treba da znate da li je C polaganje na fakultetu?

Dok je " C " je prolazeći najviše razreda fakulteti i univerzitete, to je ujedno i upozorenje da je bolje da se saberete. ako dobijete " C " na papiru, projektu ili testu, moguće je oporaviti. A " C " na kursu može ometati vašu sposobnost da pohađate napredniju nastavu ili da nastavite u smjeru.

Isto tako, da li UC Santa Cruz daje ocjene? The Santa Cruz kampusa, koji je otvoren kao alternativa tradicionalnijem University of Kalifornijski kampusi, jedan je od samo nekoliko koledža širom zemlje koji koriste narativni sistem evaluacije umjesto ocjene . To je jedino UC kampus ne koristi ocjene.

S tim u vezi, da li prolaz bez prolaza utiče na GPA UCSC?

O: Nakon isteka roka za opciju ocjenjivanja prošao , Ured registrara ne može izvršiti konverziju pass / nema prolaza ocjene do slovnih ocjena, ili do a GPA . Ako je vaša sposobnost da diplomirate pogođeni by a pass / nema prolaza opciju razreda, obratite se svom savjetodavnom uredu za više informacija.

Kako da prođem bez propusnice UCSC?

Proći / No Pass Opcija ocjenjivanja za Proći / No Pass opcija, studenti dobijaju P za rad koji se izvodi na C ili jasno prolazeći nivo ili bolji. Za posao to nije jasno prolazeći , br dodjeljuje se akademski kredit; a učenici dobijaju NP ( No Pass ).

Preporučuje se: