Sadržaj:

Da li je Michaela škola selektivna?
Da li je Michaela škola selektivna?

Video: Da li je Michaela škola selektivna?

Video: Da li je Michaela škola selektivna?
Video: More than Coffee о Golang. Почему Java разработчики учат GO как второй язык. 2024, Maj
Anonim

Oni su stavili Michaela među najboljima škole u zemlji. Ali Michaela nije selektivno . Postigla je tako nevjerovatne GCSE kao lokalna zajednica u centru grada škola čiji su učenici uglavnom iz izazovnih i siromašnih sredina. Ne postoji nijedno belo dete iz srednje klase škola.

Što se toga tiče, zašto se škola Michaela zove Michaela?

Mala je šansa da biste ga zamijenili za Summerhill. Ali to je a škola iznenađenja. Michaela bio imenovani , ne po liku iz Dikensovog romana, već po učiteljici iz Svete Lucije koja je umrla od raka i 2011. Njen primjer je toliko inspirisao Birbalsingha da je 'htjela vidjeti Michaela's ime na svakom blejzeru.

Isto tako, koja je najstroža škola u Britaniji? U zajednici Michaela Škola na Wembleyju u Londonu, 54 posto svih studentskih GCSE-a dobilo je najmanje 7. A škola nazvana najstrože in Britanija je rekao da je to dio "obrazovne revolucije". škole ne prihvatajući izgovore za loše ponašanje, nakon trijumfa u svojim prvim rezultatima GCSE.

Nakon toga, može se zapitati i koja je škola najstroža?

Sa sjedištem u Wembley Parku, neprivilegiranoj oblasti sjevernog Londona, najpoznatijoj po domaćinstvu engleskog nacionalnog nogometnog stadiona, škola je postao međunarodno poznat od otvaranja 2014. godine - prozvali su ga novine zemlje kao „britanska najstroža škola .” The škole U rigidnoj atmosferi uči 484 učenika

Koja zemlja ima najstrože škole?

U ovom sadržaju osvrćemo se na zemlje koje vjeruju u vrijednost obrazovanja i neobičnih škola

  1. Papua Nova Gvineja. amazyble.com.
  2. Indija. amazyble.com.
  3. Indonezija. amazyble.com.
  4. Filipinska ostrva. amazyble.com.
  5. Kolumbija. amazyble.com.
  6. Indija Babar Ali škola. amazyble.com.
  7. Severna Rusija. amazyble.com.
  8. Nepal. amazyble.com.

Preporučuje se: