Da li su CLEP vodiči za učenje vrijedni toga?
Da li su CLEP vodiči za učenje vrijedni toga?

Video: Da li su CLEP vodiči za učenje vrijedni toga?

Video: Da li su CLEP vodiči za učenje vrijedni toga?
Video: VREME JE ZA VECE HOROR FILMOVA 2024, Maj
Anonim

Ovo vodič daje testove za vježbu i odgovore za sve dostupne CLEP testovi. Ne daje nikakvo objašnjenje zašto su odgovori tačni ili kako naučiti materijal za pripremu za test. Vjerovatno je vredi kupujete ako polažete više ispita, ali ja to ne bih kupio za jedan ili manje.

Onda, da li se CLEP test isplati?

CLEP Ispiti vam štede vrijeme Novac je vrijedan resurs, ali vrijeme je još vrijednije. CLEP testovi može vam pomoći da steknete diplomu mnogo brže od tradicionalnog puta na fakultetu. Sa pravom CLEP testovi i dodiplomski program, svoju diplomu možete dobiti za samo godinu dana (ili čak i manje).

koliko je teško položiti CLEP test? Generalno, za to je potrebno samo 50 od 80 položiti CLEP ispit , što izlazi na ocjenu od 63%. Kvaka je u tome što a CLEP test će se pojaviti kao "P" za " pass ” u vašem transkriptu bez obzira da li ste dobili 50 ili 80. Od CLEP ispiti pokrivaju tako širok spektar pojmova, od vas se ne očekuje pass sa vrhunskim bojama.

Imajući ovo u vidu, koliko dugo treba da učiš za CLEP test?

otprilike 20 sati

Koji CLEP ispit je najlakši?

CLEP i DANTES Vodiči za učenje Generalno, preporučujemo uzimanje Analiziranje i Tumačenje književnosti kao najlakši test. To je jedini engleski CLEP test za koji ne morate znati određene pjesme, tekstove, itd. Sve što trebate znati je kako analizirati literaturu (što vas učimo kako da uradite).

Preporučuje se: