Da li MCAT daje formular?
Da li MCAT daje formular?

Video: Da li MCAT daje formular?

Video: Da li MCAT daje formular?
Video: Наследственность | Поведение | MCAT | Ханская академия 2024, Maj
Anonim

The MCAT ne dati ti formule per se, pa ako je osnovno pitanje „da li treba da zapamtim sve formule na mojoj prevari za pripremu testa list ,” odgovor je DA i očito ih razumijem. Međutim, kao i uvijek, zapamtite da vaše poene potiču iz pitanja, a ne iz pasusa, pa se fokusirajte na pitanja.

S tim u vezi, da li dobijate formular na MCAT-u?

ponekad, formule biće obezbeđeno tokom MCAT ali, kao ti vidjećemo, ti očekuje se da već znaju dosta. Rad i recenziranje praktičnih pitanja i praktičnih testova poboljšat će vaše razumijevanje onoga što ti trebam znati.

Neko se također može pitati, koliko trebam zapamtiti za MCAT? Odnos je oko 90% kritičko razmišljanje, 10% strogo pamćenje.

Također je postavljeno pitanje da li morate zapamtiti formule za MCAT?

Ima ih na stotine jednačine pokriveno MCAT i znajući da li ili ne morate zapamtiti sve je izuzetno važno. Jednostavan odgovor je to trebao bi ne trošite svoje vrijeme pokušavajući zapamtiti svaki pojedinac jednačina koji bi se mogao pojaviti na MCAT.

Da li vam je dat periodični sistem na MCAT-u?

Predmeti hemija i fizika na MCAT A periodni sistem je dostupan tokom MCAT , ali kalkulator nije. Vi Također će morati biti upoznati sa materijalom koji se predaje na uvodnim kursevima biologije.

Preporučuje se: