Šta znači MA nakon imena?
Šta znači MA nakon imena?

Video: Šta znači MA nakon imena?

Video: Šta znači MA nakon imena?
Video: SLOVO VAŠEG IMENA OTKRIVA VAŠ KARAKTER I SUDBINU 2024, Marš
Anonim

An MA je magistarska diploma iz predmeta umjetnosti ili društvenih nauka. MA je skraćenica za 'Master of Arts'. Zatim je otišla na univerzitet gdje je diplomirala, a zatim MA . MA je napisano poslije nečiji ime da naznače da imaju an MA.

Slično se može pitati, šta znači MA Oxon?

Sistem akademskih diploma na Univerzitetu u Oksfordu može biti zbunjujući za one koji nisu upoznati s njim. Inpostnominals, "University of Oxford" je obično skraćeno" Oxon .", što je skraćenica od (Academia) Oxoniensis: npr. MA ( Oxon .), iako se unutar samog univerziteta može koristiti skraćenica "Oxf".

Neko se takođe može zapitati, koja je titula za nekoga ko ima diplomu mastera? Pomalo arhaično naslov nekoga držeći a Magistarska diploma je "Magister". Slično doktoru, dolazi od latinske riječi za učitelja. U engleskom govornom području, ovo naslov ipak je u suštini nestao, pa bi naišao na nerazumijevanje.

Shodno tome, da li da stavim svoju magistarsku diplomu iza svog imena?

A magistarska diploma ili diplomirani stepen treba nikada ne biti uključen poslije vaša ime . Ako se prijavljujete za poziciju koja zahtijeva a magistarska diploma (MBA ili MFA na primjer), možete to uključiti u sažetak. Međutim, dodavanje u gornju liniju poslije vaša ime nije prikladno.

Šta je prvo Oksford?

Dvostruko prvo ' at Oxford obično se neformalno odnosi na prvo -razredne počasti u obje komponente dodiplomskog studija, tj.

Preporučuje se: